Nieuwe webwinkelregels

Nieuwe webwinkelregels

De Nederlandse wetgeving voor ‘verkoop op afstand’ is per 13 juni 2014 aangepast. De belangrijkste reden voor deze wetswijziging is om onze wetgeving gelijk te maken aan de Europese Richtlijn Consumentenrechten.

Deze regels gelden voor iedereen die online, op afstand, producten of diensten verkoopt en dat als onderneming doet. Of dat nu via je eigen webwinkel is of via Marktplaats.nl. Vroeger vielen veilingsites buiten de webwinkelregels, maar tegenwoordig niet meer. Ook al verkoop je via een ander platform, dat doet er niet toe. Ben jij als webwinkelier ingeschreven in de EU en verkoop je online diensten of producten, dan zul jij je aan de “webwinkelregels” moeten houden. Verkoop je alleen aan andere ondernemers, dan mag je de rest van deze blog overslaan. De “webwinkelregels” zijn er alleen voor webwinkeliers die aan consumenten verkopen.

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

Wat houdt dit in voor jou als webwinkelier? Naast het toepassen van deze nieuwe regels, zul je als webwinkelier waarschijnlijk ook je online verkoopvoorwaarden moeten aanpassen op deze nieuwe wetgeving.

Mocht je over dit onderwerp of andere kwesties vragen hebben, neem dan vooral contact op met mr. Laurens Bezoen, lid van de praktijkgroep Ondernemingsrecht en Insolventierecht

Voor meer blogs over Ondernemingsrecht en Insolventierecht: klik hier

Deze blog is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van  algemene informatieve aard. De informatie in de blog kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in de blog dient derhalve niet als juridisch advies te worden beschouwd. Daniels Huisman aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit de blog.

Bericht delen via: