Erfrecht

Erfrecht

Inherent aan het leven is het overlijden. En dan komt de vraag hoe de nalatenschap moet worden afgewikkeld. In de meeste gevallen gaat dat gelukkig in goed onderling overleg. Maar voor de gevallen waarin dat niet zo is, is het goed om te weten dat de ervaren erfrechtadvocaten van Daniels Huisman er zijn. Om u advies te geven en om te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

“Specifieke kennis en een eerlijk advies”

Tot de nalatenschap van de overledene kunnen bezittingen, maar ook schulden behoren. De wet bepaalt allereerst wie de erfgenamen zijn. De wet schrijft bovendien voor wat de rechten en plichten van de erfgenamen zijn en op welke wijze de nalatenschap moet worden afgewikkeld.

Heeft de overledene een testament dan kan de afwikkeling van de nalatenschap afwijken van de wettelijke bepalingen. Een testament heeft echter niet in alle gevallen het laatste woord: ook personen die bij testament zijn uitgesloten van de erfenis kunnen rechten hebben.

Vaak zijn nalatenschappen complex, bijvoorbeeld omdat de levenspartner al is overleden, of omdat de wet of het testament niet voorziet in een specifieke situatie. Het is dan van belang dat iemand met een nuchtere kijk en met voldoende kennis u bijstaat. 

Onze advocaten hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring op het gebied van het erfrecht. U kunt van ons een eerlijk advies verwachten over de kansen, de mogelijkheden en de obstakels. Wij spannen ons daarbij altijd in om een procedure te voorkomen. Maar in sommige situaties leiden gesprekken tot niets en moet er simpelweg doorgepakt worden. Dus heeft u hulp nodig? Laat het ons weten. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere:

Wilt u meer weten of heeft u een vraag? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag.

Almelo
Advocaat MR. HANS (J.W.) STEGEMAN
Deventer
Partner, Advocaat MR. ERNST FRANK (E.F.) MULLER
Advocaat MR. NIENKE (N.) NIJENHUIS-KLOOSTERBOER

Onze andere rechtsgebieden

U vindt bij ons altijd een berg aan ervaring en een advocaat of mediator die gespecialiseerd is in het betrokken rechtsgebied. Staat u specifieke aandachtsgebied er niet tussen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wellicht hebben we toch de oplossing voor u.

Aanbestedingsrecht
Arbeidsrecht
Bouwrecht
Contractenrecht
danielshuisman-locaties32kbA
Erfrecht
Franchiserecht
Gezondheidsrecht
Huurrecht
IE-recht, ICT-recht & Privacyrecht
Incasso’s
Insolventierecht
Mediation
Ondernemingsrecht
Pensioenrecht
Personen- en Familierecht
Rechtsgebiedenregistratie
Strafrecht