Gezondheidsrecht

Gezondheidsrecht

Het gezondheidsrecht heeft betrekking op de wet- en regelgeving die geldt in de gezondheidszorg. Gezondheidsrecht is zowel divers als complex omdat het raakvlakken heeft met diverse rechtsgebieden: van civiel recht (onder meer arbeids- en aansprakelijkheidsrecht) tot bestuursrecht, van tuchtrecht tot strafrecht. Ook wordt het gezondheidsrecht voor een belangrijk deel beïnvloed door Europese wetgeving.

Voor zowel (aanstaande) zorgaanbieders als patiënten en cliënten in de zorg is het soms ondoenlijk om zonder deskundige juridische begeleiding de weg te vinden in dat ingewikkelde stelsel van wetten en regels. Het is dan prettig om te kunnen overleggen met een advocaat die helemaal thuis is in het gezondheidsrecht en die bij een geschil of procedure rechtskundige bijstand kan verlenen.

“Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend dat we zijn vergeten er dankbaar voor te zijn.”

Cynthia Ozick

Hieronder volgt een greep uit de vele onderwerpen die aan de orde kunnen zijn en waarvoor u bij onze advocaat gezondheidsrecht terecht kunt:

Almelo
Partner, Advocaat, MfN-registermediator MR. GERDA (G.) AUFDERHAAR

Onze andere rechtsgebieden

U vindt bij ons altijd een berg aan ervaring en een advocaat of mediator die gespecialiseerd is in het betrokken rechtsgebied. Staat u specifieke aandachtsgebied er niet tussen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wellicht hebben we toch de oplossing voor u.

Aanbestedingsrecht
Arbeidsrecht
Bouwrecht
Contractenrecht
danielshuisman-locaties32kbA
Erfrecht
Franchiserecht
Gezondheidsrecht
Huurrecht
IE-recht, ICT-recht & Privacyrecht
Incasso’s
Insolventierecht
Mediation
Ondernemingsrecht
Pensioenrecht
Personen- en Familierecht
Rechtsgebiedenregistratie
Strafrecht